1e Tweetalige Verteltocht « Van de Muur tot Margritte »
Een route tussen Lessen en Geraardsbergen op de fiets … of anders (er rijdt ook een treintje op de route)

Zaterdag 3 september 2016 – Vertrek : 14u Lessen – Centre Culturel René Margritte
Aankomst : 18u Markt, Geraardsbergen Terugreis georganiseerd naar Lessen
Verhuur van fietsen ism La Ressourcerie
Kassa : 5 euro – Voorverkoop : 4 euro – Abonnees et jonger dan 26 jaar : 3 euro

Onder de noemer «Vanaf de Muur tot aan Magritte» , de tocht loopt deze tocht langs de oevers van de Dender, en zullen de deelnemers kunnen genieten van enkele korte theaterstukken of van haltes waar hen het specifieke landschap van deze streek, waar Vlaanderen en Wallonië samenkomen, heel zichtbaar zal zijn.
Je kunt deelnemen aan de tocht met de fiets of … in een kleine trein.
Men vertrekt vanuit het historisch centrum van Lessen naar de Muur van Geraardsbergen, één van de heilige plaatsen voor het Belgische wielrennen.
Deze berg met zijn mythische kasseien – volgens Géo één van de 50 niet te missen bergen in Europa – viert zijn terugkeer in de Ronde Van Vlaanderen in 2017. Gelukkig en fier zijn de fietskampioenen die deze « Muur » tijdens hun carrière beklommen.
Men mag echter niet vergeten dat een deel van de geschiedenis van dit wielermonument zijn wortels heeft in de naburige stad : Lessen. De steengroeves zijn lange tijd het gezicht geweest van Lessen. In de geboortestad van René Margritte kent men heel goed de prijs van een kassei en de laatste steenkappers zijn daar nog steeds geëerde helden!
Dankzij een op maat geschreven tekst bouwt deze tocht een brug tussen de verschilende historische feestelijkheden in Lessen et het Koleurenfeest van Geraardsbergen.
De verschillende locaties, de artiesten, de authentieke getuigen zullen voor een unieke en onvergetelijke ervaring zorgen bij het publiek.