De kiosk… of de vergeten fanfare

ZicZazou (France)

Opening!

Een feestelijke en feeëriek eerbetoon aan de kiosk en de populaire muziek

Waar komt die kiosk op de Grote Markt vandaan? Uit een sprookje of van op een oude postkaart? Net als de werklui van de stad verzamelen zich een tiental mannen in blauwe werktenue rond dit vergeten monument.

Maar wat een verlaten kiosk lijkt komt plots tot leven, lijkt op een draaimolen, doet alles en iedereen dansen en vermengt muzikanten met het publiek in een knotsgekke parade. Een muzikale reis langs de eilanden van Java en de contreien van de techno.

Al bijna 40 jaar componeren en spelen de artiesten/ontdekkers van Zic Zazou hun muziek op instrumenten die ze zelf maken, recycleren of heruitvinden.

Hun specialiteit :  het delen van het muzikaal patrimonium van de fanfares en dorpsmuziek.   La compagnie d’Amiens brengt ons een groot muzikaal gedicht op de vooravond van de Fietstocht.

Met Jean-François Hoë, Hervé Mabille, Patrice Boinet, Pierre Denis, Xavier Denis, Bruno Hic, Frédéric Obry, François Trouillet, Alain Graine, Michel Berte. Bewerker : Alain Mollot In Lessen, in samenwerking met la fanfare royale l’Avenir de Ghoy. Choreografie : Bérengère Altiéri-Leca Uitwerking Kiosque : Bertrand Siffritt - Décor et Cie Yves Guyard Regisseur : Gilles Robert Met de steun van la DMDTS, la DRAC de Picardie, les Villes d’Amiens en Dijon, la SPEDIDAM en het Festi’Val de Marne.