Barrière

Sur Mesure (Be)

Vier artiesten en een slagboom in een swingend kwintet

Afspraak in een surreële wereld

Een oude slagboom midden in de natuur, lijkt het  niet op een schilderij van René Magritte dat zich opent op onze route ?

Vier jonge artiesten spelen bewakers van een voormalig douanekantoor.

De hele wereld is ze vergeten, maar zij zijn hun missie niet vergeten, nl. ons de doorgang naar andere horizonten bieden.

Hun motto: “Geen stress in de rij!” De tijd die verloren gaat met wachten op het openen van de barrière verandert in een idyllische en surrealistische reis.

Onze vrienden stellen een reeks verschillende horizonten samen en vormen een vrolijk muzikale circus act. De oude slagboom verandert in een aandachtspunt en de staart van de file, in een oriëntatiepunt.

Een mengeling van humor, performance en kattenkwaad op livemuziek.

Over de compagnie

Het gezelschap Sur Mesure is een collectief van jonge multidisciplinaire artiesten en brengt muzikanten, circusartiesten, instrumentmakers, houtbewerkers… samen met de bedoeling om te inspireren en vernieuwende creaties te brengen.

Het gezelschap is gevestigd in de regio Gent. Ze hebben ook een werkplaats waar houten instrumenten en steunen, in een ecologische geest worden vervaardigd. Sinds oktober 2019 werkt het team aan zijn nieuwe show, waarvan het belangrijkste accessoire een metalen slagboom is die zich verticaal ontvouwt en 200 kg kan dragen. De show brengt vier artiesten samen die zijn opgeleid in verschillende disciplines. De drie vrouwelijke artiesten – Ondine, Seraina en Astrid – kennen elkaar sinds 2007 en de oprichting van “Belcirque” (een straatmuziekgroep met internationale ervaring). Ze namen deel aan de show “Fillage”, op tournee tussen 2014 en 2018 (een mix van livemuziek en circusdisciplines zoals trampoline, acrobatiek, hand-to-hand en jongleren…). Voor de show “Barrière” is ook een mannelijke artiest toegevoegd : Oscar, een professionele acteur bekend van theater, televisieprojecten en experimentele opera.

Met
Astrid Creve: zang, keyboards, banjoline & sousafoon
Ondine Cantineau: zang, banjo en gitaar
Block's Seraina: zang, trompet & bandjes
Oscar Willems: Meester van woordspelingen

Met steun van
Miramiro, Latitude 50, Chassepierre festival
Creatie Seizoen 2021-2022