Jean-Claude Drouot : de fiets als inspiratie

Een brug tussen literatuur, kunst en wielrennen door samen met theaterfotograaf, Laurencine Lot (auteur van het boek "Les Vélos du monde")

Eén van de belangrijkste fans van de Rallye is de acteur Jean-Claude Drouot, alias de eeuwige Thierry La Fronde*. De illustere 81-jarige theatermaker, die zijn tijd verdeelt tussen zijn huis in Evry, de podia (cf. de Lucernaire deze herfst) en de filmsets, heeft altijd vriendschapsbanden onderhouden met en gewerkt in zijn geboortestreek Lessines (het theater in het CC draagt zijn naam en hij treedt regelmatig op…). 

Als sponsor van de Rally slaat hij net als vorig jaar een brug tussen literatuur, kunst en wielrennen door samen met theaterfotograaf, Laurencine Lot  (auteur van het boek “Les Vélos du monde”) een voorstelling te maken rond door hem gelezen teksten en foto’s uit haar boek.  

De bekende acteur Jean-Claude Drouot komt speciaal naar zijn geboortestad om dit fietsavontuur te ondersteunen.

Jean-Claude Drouot is een bekend acteur van TV, films en theater. Hij heeft mytische rollen gespeeld als Thierry La Fronde, Orson Welles, Jean Jaurès… Hij is binnenkort in Paris te zien in de rol van Victor Hugo (théâtre du Lucernaire).