La Pêche aux Histoires

Le Cie des Bonimenteurs

Leuk en Groen!

La Pêche aux Histoires, de entresort die je gezien moet hebben! Het enige eendenvissen ter wereld waar kinderen geen speelgoed uit Taiwan winnen, maar verhalen!

Voor hun attractie, recht uit Expo 58, nodigen de verkopers jong en oud uit om te gaan vissen. Maar een ramp! Er gebeurt een ongeluk en stukken afval dringen de rivier binnen: blikjes, plastic, enz. Eerst moet het water worden schoongemaakt om de eenden te bevrijden.

Coöperatief en ecologisch!

Na het vissen is het tijd voor verhalen… Jonge toeschouwers worden uitgenodigd om te ontdekken wat er achter de schermen gebeurt: zittend op kleine bankjes zien ze hoe een verhalenverteller midden in zijn woonkamer een origineel verhaal vertelt aan de hand van afgedankte voorwerpen.

Klaar? Ga vissen!

Over de compagnie

De Compagnie des Bonimenteurs werd in 1997 opgericht voor Namur en Mai op initiatief van Gaspar Leclère en in 2001 omgevormd tot een vereniging zonder winstoogmerk. De Compagnie heeft de kunst van het boniment weer in de mode gebracht. Gewapend met zijn Melon stelt de bonimenteur zich ten dienste van het evenement en benadert hij het publiek nu eens in een intieme setting, dan weer voor het grote publiek.

Het verandert praktische informatie in een poëtisch moment; het kondigt shows met verve aan en verandert toeschouwers in potentiële toeschouwers.

Het creëert een band tussen de shows en het publiek. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn ze nooit gestopt met het verbeteren, uitbreiden en vernieuwen van deze karakters.

https://www.lesbonimenteurs.be/