Primus

15Feet6

Geen grenzen op wielen

We maken kennis met twee primussen op de middelbare school van het leven, volkomen blasé en to cool for school. In dit explosief stuk loopt het circus voornamelijk op wielen, wordt er geschoten met scherp en is de kers op de taart niet voor mensen met een zwakke spijsvertering. La cerise sur le gâteau de cette pièce explosive est réservée aux estomacs bien accrochés.

Compagnie

15Feet6 is een in Gent gebasseerd circusgezelschap. Sinds 2013 maken ze  buitenvoorstellingen en circusacts (“League & Legend“).

Eén van de specialiteiten is de Russian bar en daar komt ook de naam van het gezelschap vandaan. 15Ft6 (ofwel 473cm) is de lengte van hun eerste Russian bar waarmee alles begon. Intussen heeft het repertoire aan specialiteiten zich uitgebreid en brengen ze ook bascule, mast, duo rolschaatsen, Cyr wiel en acrobatische fiets.

Rosa Tyyskä (FI) Na een opleiding tot circusartieste gespecialiseerd in Cyr wiel in het Finse Sasak, vertrekt Rosa op een never ending tour. Langs de cabarets in Duitsland, over zomerfestivals met het Finse vrouwencollectief Sisus, tot bij Cirque du Soleil. De never ending tour komt abrupt tot een einde in 2020. Met deze lockdowncreatie maakt Rosa, samen met Jasper, van de nood een deugd.

Jasper D’Hondt (BE)

Na een opleiding tot circusartiest in ESAC, Brussel specialiseert Jasper zich achtereenvolgens in bascule, Russian bar, acrobatische fiets en acrobatische rolschaatsen. Zijn professionele activiteiten bevinden zich ergens tussen het spelen, regisseren en produceren van circus. De lijst van projecten is na 10 jaar te veel om op te noemen. In ‘Primus’ staat hij nog eens zelf op het podium.

Rosa Tyyskä (FI)
Jasper D'Hondt (Be)