FietsOrkest

Dutch Bicycle orchestra (Nl)

Aanstekelijke, vrolijke muziek wordt al fietsend gespeeld

Monden vallen open van verbazing en een lach breekt door op vele gezichten. 

Waar dit verrassende en dolkomische muziekgezelschap op een 4 meter lange, zespersoons tandem verschijnt, steelt het de harten van het publiek.

  Aanstekelijke, vrolijke muziek wordt al fietsend gespeeld. Plotseling stopt het gevaarte, de muzikanten stappen af met veel bombarie en er volgt een onnavolgbare taptoe, een hilarische balletact of een absurde slapstick met halsbrekende, acrobatische toeren.

Daarbij wordt niet geschroomd de toeschouwer op het verkeerde been te zetten en is zelfspot één van de ingrediënten. Als de tandem na veel geharrewar weer vertrekt, blijft het publiek achter in het besef getuige te zijn geweest van een uniek schouwspel.

Het Fietsorkest uit Eindhoven (opgericht in 2002) heeft de volgende bezetting: trompet, tenorsax, altsax, accordeon, bastuba, grote trom, bekkens en fietsbel. Het repertoire bestaat o.a. uit circus- en filmmuziek (Laurel & Hardy, Nino Rota), klezmer, ragtime en jazz.

Dit fietsorkest steelt al jaren de show op straattheaterfestivals, in optochten, bij openluchtfeesten, bij de opening van wegen en fietspaden en in winkelcentra in binnen- en buitenland (o.a. in Brussel, Antwerpen, Salzburg, Parijs, Metz, Barcelona, Malaga, Milaan, Istanbul, Düsseldorf en Keulen).Het Fietsorkest uit Eindhoven (opgericht in 2002) heeft de volgende bezetting :

Louis Roeland (Stuurman/Bekkenist)
Ruud Schellekens (Altsax)
Hans Boschman (Tenorsax)
Pier Borkent (Trompet)
Wicher Gerrits (Accordeon)
Rob Musters (Bastuba/ grote trom)